Audition til "Tommelise" for skuespillere

Er du mellem 6 og 18 år, og elsker du at spille teater, synge og danse?

Så tilmeld dig vores audition for skuespillere til musicalen "Tommelise".

"Tommelise" opføres på friluftsscenen i Den Fynske Landsby hele sommeren 2020.

Vi vil dog bede dig læse nedenstående grundigt sammen med dine forældre, inden du tilmelder dig.

Info om audition for skuespillere:
Audition for skuespillere finder sted lørdag d. 18. januar 2020 (evt. også søndag d. 19. januar) på:

Teaterskolen TOPPEN, Slotsgade 18, 1. sal, 5000 Odense C.

Du vil i begyndelsen af januar få tilsendt en mail med mødetid og andre informationer.

Hvad skal man til audition for skuespillere?
Ved vores audition skal du synge en selvvalgt sang, som du har lært udenad. Du skal huske at medbringe noder, da du vil blive akkompagneret af en pianist. Akkorder er ikke nok. Efter sangen vil du blive undervist i en lille dans, som du til slut skal fremvise for vores instruktører.

Om at være med i H.C. Andersen Festspillene:
Det er sjovt at spille teater, og mange børn og unge har gennem tiden nydt at bruge sommerferien i Den Fynske Landsby. Der opstår et helt utroligt kammeratskab mellem de medvirkende - lige fra yngst til ældst, så ofte er det rigtig svært at sige farvel, når sæsonen er slut.

Men det er også en stor opgave for både medvirkende og forældre.

Alle, der bliver udtaget til en forestilling, skal være forberedt på at lægge både tid og kræfter i forberedelserne.

 

Der er mødepligt til alle prøver:
Prøverne begynder på Teaterskolen Toppen i april og intensiveres frem mod slutning af juni med typisk tre til fire prøver om ugen fra kl. 15.30 til 18.00.

I uge 26 og 27 er der prøvefri, hvor alle har mulighed for at holde ferie, slappe af og lade op til de sidste intensive sceneprøver, som begynder mandag den 6. juli på friluftsscenen i Den Fynske Landsby.

Sceneprøverne i Landebyen løber herefter hver dag fra kl. 10.00 til 16.00 frem til premieren d. 15. juli.

Det er her vigtigt at understrege, at alle er meget afhængige af hinanden. Alle har sin egen rolle og er en vigtig del for helheden. Ingen kan undværes, hvilket også er grunden til, at der i prøveforløbet kun gives fri til lejrskoleophold. Der gives ikke fri til forlænget ferie eller andet.

Forestillingerne:
Musicalen "Tommelise” har premiere d. 15. juli og spiller dagligt frem til og med d. 8. august, hver dag kl. 16.00. Desuden spilles der også en enkelt formiddagsforestilling onsdag d. 5. august kl 11.00.

Øvrige betingelser for at deltage for den optagede spiller og dennes forældre:
Den optagede spiller skal være medlem af foreningen for at deltage (kr. 200)

Der er mødepligt for minimum én forælder/værge ved rolleuddelingen i marts og ved forældremødet i juni.

For at der overhovedet kan blive en forestilling, skal der bygges en scene, laves kulisser og sys kostumer. Og under forestillingen skal der tjekkes biletter, sælges popcorn, ryddes op o.m.a. Det arbejde udføres af forældregruppen og frivillige under kyndig vejledning af foreningens kunstneriske team. Derfor skal forældre indvillige i at tage mindst 11 vagter pr. husstand. Ofte vil det være seks byggevagter samt fem bodvagter under forestillingerne (billet, kiosk, popcorn m.m.). Men fordelingen kan ændres, når vi kender det præcise antal medvirkende.

Desuden skal mindst en forældre møde op til nedrivningsdagen d. 9. august, hvor hele scenen skal fjernes igen.

Vi vil ikke lægge skjul på, at det kræver en stor indsats fra alle forældre. Musicalen i Den Fynske Landsby er kendt for en meget flot dekoration og mange flotte kostumer. Ambitionsniveauet er højt, og det er en væsentlig grund til at 30.000 tilskuer hvert år vælger at se stykket. Men det er også det, der gør det til en kæmpe oplevelse for alle de medvirkende børn (og forældre).

Som spiller/forældre indvilliger man desuden i, at ens kontaktoplysninger udleveres til de andre medvirkende i produktionen.

Som spiller/forældre indvilliger man ligeledes i, at der tages både foto og video af den medvirkende til brug i markedsføring – bl.a. på Sociale Medier og nyhedsmedier.

Du kan downloade betingelser for medvirkende og forældre som PDF-fil her.

Hvor mange søger ind?
Hvert år melder ca. 110-120 børn og unge sig til audition på forestillingen, hvor vi kun skal bruge ca. 60. Mist derfor ikke modet, hvis du ikke kommer med i forestillingen. Mange har prøvet at gå til audition flere gang, før de blev optaget.

Hvordan søger du?
Hvis du vil til audition som skuespillere, skal du udfylde skemaet her.

Når du har sendt skemaet, vil du med det samme modtage en bekræftelse på, at vi har modtaget det. Og så vil du i god tid inden audition modtage en ny mail med mødetidspunkt og andre informationer.

Sidste frist for tilmelding er søndag d. 12. januar 2019 - kl 19.00

Information om audition for musikere kan du finde her.

Tilmelding nyhedsbrev