AFLYSNING

De nye corona-restriktioner spænder nu for alvor ben for amatørteateret.

 

Skuespillerne kan kun mødes i meget små grupper, og med kun to måneder til premieren, er det ikke muligt at opnå den kvalitet i forestillingen, der ellers kendetegner H.C. Andersen Festspillenes vinterforestilling.

 

Derfor har bestyrelsen i samarbejde med det kunstneriske team valgt at aflyse årets forestilling på Magasinet i Odense.

 

”Vi synes først og fremmest, det er brand ærgerligt for alle de medvirkende, der allerede har lagt mange timer i forberedelserne”, fremhæver instruktør Carsten Friis.

 

”Men vi synes også, at det er en urimelig forskelsbehandling af børns fritidsinteresse. En teaterforening må maksimalt samle ti børn mens sportsforeningerne stadig må samle op til halvtreds børn. Den sondring kan vi simpelthen ikke forstå.”, tilføjer Carsten Friis.

 

Ydermere er der ikke udsigt til en snarlig lempelse af restriktionerne – tværtimod. Derfor er det overvejende sandsynligt, at vi under alle omstændigheder må aflyse forestillingerne til januar.

 

”Økonomisk vil foreningen ikke overleve en aflysning i sidste øjeblik og samtidig vil ærgrelsen for alle involverede formentlig være endnu større. Derfor vælger vi at trække stikket allerede nu”, udtaler foreningens formand Rune Kallager.

 

Risikoen for smitte blandt de medvirkende på scenen, er selvfølgelig også en faktor, der spiller ind i beslutningen om at aflyse.

 

”Vi vil nødigt stå i en situation, hvor en enkelt medvirkende føler sig ansvarlig for et smitteudbrud blandt de medvirkende. For det vil ikke bare betyde aflysning af en forestilling, men formentlig en lukning af H.C. Andersen Festspillene, der har eksisteret siden 1965. Og den risiko vil vi under ingen omstændigheder løbe”, fastslår Rune Kallager.

 

Mange har allerede købt billetter til Busters verden, og vil selvfølgelig alle få refunderet billetterne inklusiv billetgebyr. Pengene vil automatisk blive tilbageført i løbet af et par uger, så det vil ikke være nødvendigt at kontakte foreningen.

 

Foreningen vil nu kigge fremad, og lægge alle kræfter i forberedelserne til sommerens eventyrmusical i Den Fynske Landsby. Her genoptager vi arbejdet med H.C Andersens fortælling om den lille Tommelise, der møder verden på godt og ondt. Forestillingen var nemlig også på plakaten sidste sommer, men måtte også aflyses pga. forsamlingsforbuddet.

 

Tilmelding nyhedsbrev