I DAG HAR VI PREMIERE

Når H.C. Andersen Festspillene i dag onsdag den 13. juli for 57. gang slår dørene op for årets store forestilling i Den Fynske Landsby ”Hyrdinden og Skorstensfejeren”, så er det ikke hvem som helst, der holder årets åbningstale før premieren. Det er nemlig en god ven og gæst igennem mange år af Festspillene. Rådmand Christoffer Lilleholt (V) vil i eftermiddag stå på scenen og med sin åbningstale markere starten på årets mange forestillinger, som spiller dagligt i Den Fynske Landsby frem til den 6. august.

”Jeg er meget glad for igen i år at åbne festspillene. Jeg er imponeret over den høje kvalitet i alt fra kulisser til kostumer og skuespil, som år efter år bliver leveret fra scenen i Den Fynske Landsby. Festspillene er et klassisk eksempel på de frivillige fællesskaber, der er så vigtige i vores by, siger beskæftigelses- og socialrådmand Christoffer Lilleholt.”

”Premieren er kulminationen på mange måneders hårdt arbejde og startskuddet til 25 dage med daglige forestillinger, hvor musikken bare spiller,” siger H.C. Andersen Festspillenes formand Rune Kallager og fortsætter, ”Vi er rigtig glade for at kunne dele denne specielle dag med Christoffer Lilleholt, som i flere år har været en trofast gæst til vores Festspil”.

H.C. Andersen Festspillene opfordrer til, at man køber sine billetter i god tid, da de erfaringsmæssigt ved, at en del af dagene vil blive udsolgt. Med over 20.000 gæster årligt er der intet at sige til, at publikumspladserne bliver fyldte. ”Det er selvfølgelig rart for os, når vi spiller for fulde huse, men det er aldrig rart, hvis vi bliver nød til at afvise folk i døren” siger Rune Kallager.

Hyrdinden og Skorstensfejeren spiller i den Fynske Landsby fra den 13. juli til den 6. august kl. 16 – onsdag den 3. august er der også en formiddagsforestilling kl. 11.

Fakta om H. C. Andersen Festspillene

·      H.C. Andersen Festspillene er et af Danmarks største friluftsspil

·      Sidste år overværede over 18.000 publikummer ”Tommelise” i Den Fynske Landsby

·      45 børn og unge er på scenen under ”Hyrdinden og Skorstensfejeren”

·      ”Hyrdinden og skorstensfejeren” er nummer 57 i rækken af friluftsspil

·      Det er 6. gang H.C. Andersen Festspillene opsætter “Hyrdinden og Skorstensfejeren”

 

 

Tilmelding nyhedsbrev