PRESSEMEDDELELSE FRA FORMAND RUNE KALLAGER

Vinterspillet stopper mens legen er god

 

Mangel på frivillige og stigende omkostninger har fået H.C. Andersen Festspillene til at stoppe med forestillinger om vinteren på Magasinet.

 

For små 10 år siden, ønskede bestyrelsen for festspillene at udvide repertoiret, og prøve lykken med en vinterforestilling på Magasinet. Denne forestilling skulle spilles af både børn og voksne, samt være skrevet af nordiske forfattere. 

 

I januar 2016 lykkedes det for første gang, da festspillene opførte Astrid Lindgrens elskede ”Pippi”. Det blev en overvældende succes og derfor har der gennem de sidste 8 år været forestillinger på Magasinet, kun aflyst af de år med corona. Men nu er det slut, når ”Folk og røvere i Kardemomme By” spiller for sidste gang den 29. januar 2023. Fremadrettet vil der kun være forestillingerne i Den Fynske Landsby.

 

”Man skal stoppe mens legen er god, lyder et gammelt ordsprog. Det er det vi nu vælger at gøre” siger formanden for H.C. Andersen Festspillene Rune Kallager og fortsætter ”vi har mange trofaste frivillige, men det bliver sværere og sværere år for år, at finde nye der har lyst til at bruge mange frivillige timer sammen med os. Derfor skal vi også være på forkant og bruge de kræfter vi har det rigtige sted”

 

Men det er ikke kun mangel på frivillige, der får bestyrelsen til at sige stop. ”Da vi startede tilbage i 2016, var vores udgifter og indtægter i balance. Til den kommende forestilling i januar 2023 er omkostninger steget over 33%. Hvis vi skal have balance i det regnskab, vil det betyde, at vores billetpriser på en voksenbillet skulle koste 210 kroner og det har vi ikke lyst til. Vi laver teater for alle og hvis billetpriserne stiger så meget, vil vi sortere mange gæster fra” 

 

Festspillene kan allerede nu se frem til endnu en succes, over 65 % af billetterne er allerede solgt ”Jeg er utrolig glad og stolt over at se tilbage på mange gode forestillinger på Magasinet, hvor vi har glædet mange børn og voksne. Heldigvis forstætter vi med vores sommerforestillinger i Den Fynske Landsby, hvor vi ser frem til fortsat at glæde både børn og voksne med teater i særklasse” slutter formanden.

Tilmelding nyhedsbrev