Klods Hans (1967)

Klods Hans

Opført på friluftsscenen i Den Fynske Landsby i sommeren 1967.

Om forestillingen:
I 1967 efterlyste instruktøren Klaus Pagh en ged, der lod sig ride af en dreng! Årets forestilling skulle nemlig være det berømte eventyr om Klods Hans, der som den hittepåsomme mønsterbryder med mudder i lommen kommer ridende op til prinsessen på ryggen af sin ged.

I samme omgang blev foreningen "H.C. Andersen Festspillene i Odense" stiftet (den 8. juni 1967), så man nu kunne tegne aktier i foretagendet og derigennem være med til at sikre nogle mere faste rammer. Formand blev baron og hofjægermester Eiler Holck fra Holckenhavn.

Freddy Albeck var igen manden, der forklædt som H.C. Andersen læste eventyret op for børnene, mens Klods Hans blev spillet af Jesper Helmuth Madsen. Som en indledning til hver forestilling læste Freddy Albeck desuden det mindre kendte H.C. Andersen eventyr "Sneglen og rosenhækken" op, hvorefter børnene opførte en folkedans efterfulgt af eventyret "Klods Hans".

Som de tidligere år blev premieren rost til skyerne! Jesper Helmuth Madsens uimponerede Klods Hans og behandling af den genstridige gedebuk blev fremhævet, men også de mindre roller og musikpædagogen Henrik Klintholms musik blev rost sammen med dekorationer og kostumer.

Et initiativ omkring en særlig børnedag med konkurrencer blev desuden afprøvet, og blandt sæsonens højdepunkter var desuden besøget af amerikanske turister fra krydstogtskibet "Kungsholm", som alle overværede den engelsksprogede udgave af "Klods Hans".

Som følge af de særlige tiltag og det milde juli vejr voksede tilskuertallet, og omkring 20.000 nåede at opleve "Klods Hans"!

Medvirkende:
Hans Christian Andersen: Freddy Albeck
Prinsessen: Inge Lise Findshøj
Klods Hans: Jesper Helmuth Madsen
1. broder med hest: Steffen Helm. Madsen
2. broder med hest: Frank Persson
Herremanden: Allan Fellow Sørensen
samt en masse andre skønne børn og unge.

Tilmelding nyhedsbrev