Hyrdinden og Skorstensfejeren (1997)

Som et efterspil til Klods Hans og en fornem optakt til sæsonen 1997 fik H.C. Andersen Festspillene en ganske særlig hæder. På digterens fødselsdag 2. april 1997 fik Festspillene nemlig overrakt H.C. Andersen Priskomiteens pris ved et festligt arrangement på Egeskov Slot, hvor greve Michael Ahlefeldt overrakte prisen. Æresprisen bestod af bogen Mit Livs Eventyr støbt i bronze af kunstneren Jens Galschiøtt.

Årets forestilling var Hyrdinden og Skorstensfejeren. Jørn Erik Schreiner udtalte inden premieren – måske med skyldig reverens til Rolf Dorset og andre kritikere: ”Man hører af og til, at vi bør forny os. Hertil må bemærkes, at vi mener at have fundet den stil, vores publikum gerne vil have, og som passer til eventyrene. Der er, kort sagt, en ganske bestemt grænse for, hvor meget vi kan lave om på det. Men det forhindrer ikke, at vi hele tiden forsøger at forbedre kvaliteten. I år er der f.eks. gjort en ekstra indsats for at hæve det musikalske niveau, instrumentalt og sangligt”.

Erik Bent Svendlund var fortsat kunstnerisk leder og stod for manuskriptet til Niels Erik Johannesens instruktion. Børge Wagner lavede musikken, og Ib Roland indstuderede. Ny var Ingrid Grønnegaard som sang- og korinstruktør, men havde i en årrække været tilknyttet Nyborg Vold. Line Pedersen og Peter Friis stod igen for koreografien og Karen Hohberg for kostumerne. Freddy Nielsen var ny scenograf og Martin Christensen scenemester; den følsommelyd stod Eddy Ahlgreen for.

54 børn var på scenen og 14 i orkestret, der blev ledet af den lille dirigent Nicolaj Nørgaard.

Ved sæsonafslutningen den 10. august kunne Jørn Erik Schreiner opgøre årets tilskuertal til 21.081 tilskuere, heraf de 1.035 til den sidste forestilling i bagende varme. Det havde det til gengæld ikke været hele tiden, og to forestillinger var blevet aflyst på grund af kraftig tordenregn, hvilket naturligvis havde påvirket det samlede tilskuertal. For børnene blev det samtidig en særlig dag, fordi en anonym giver valgte at donere 10.000 kr. til Festspillene. Eneste betingelse var, at pengene skulle bruges til en glad dag for børnene. Line Pedersen foreslog derfor, at man tog en tur til BonBon-Land, der var åbnet nogle år forinden i den julekalender-kendte by Holme-Olstrup. 

Tilmelding nyhedsbrev