Klods Hans (2001)

I 2001 var man i H.C. Andersen Festspillene allerede begyndt at se frem mod det store H.C. Andersen festår i 2005, hvor digteren fyldte 200 år. Planen var, at Erik Bent Svendlund skulle skrive en særlig festforestilling over alle eventyrene. Men inden da skulle Festspillene naturligvis fortsætte som vanligt, og det betød, at Festspillene i 2001 opførte klassikeren Klods Hans. 

Det var intet problem at skaffe skuespillere nok: 150 mødte til optagelsesprøverne, hvor der kun skulle udvælges 55-60 børn. Rammerne blev også sprængt for Festspillenes teaterskole, som med 160 elever ikke længere kunne være i de hidtidige lokaler på Klingenberg, hvorfor man måtte flytte til Odense Sportsdanser Forenings lokaler på Rugårdsvej.

Erik Bent Svendlunds manuskript blev sat op af Carsten Friis med Troels Qvist Andersen som assistent. Michael Salling var orkesterleder og komponist, og Mette Marstrand Rasmussen ledede kor og sange. Scenograf var Vibeke Feldt, og Karen Hohberg kostumier. Koreografien fik desuden dette år et internationalt snit, idet Line Pedersen og Peter Friis lavede og udtænkte forestillingens koreografi under en uges ophold i New York, hvor Peter Friis arbejdede på daværende tidspunkt.

John Borgkilde fra Fyens Stiftstidende var med til opvarmningen før premieren den 18. juli. Carsten Friis’ peptalk overbeviste børnene om, at de var de bedste af de bedste: ”Husk, I er cremen af de unge, der står i kø for at være med. I er de bedste. Nu sparker vi mega-røv!” Borgkilde mente, at Carsten Friis alene med sin pep-talk burde kunne give OB mange point på fodboldbanen, hvis han var træner. I hvert fald virkede pep-talken så meget, at de 1.500 publikummer til premieren fik en ”fejende flot og fornøjelig fynsk forestilling.”

Koreografien af de store dansescener fungerede perfekt, og det samme gjorde Sallings kompositioner. Selv geden Vera klarede premieren med bravur.
Sæsonen var åbnet med glimrende vejr, men fra begyndelsen af august kom der regn i store mængder, og en enkelt gang måtte man aflyse pga. tordenvejr, da det var blevet for farligt at spille. 

Finaledagen var ingen undtagelse for august 2001, idet regnen silede ned, men der var dog 500 gæster. I alt blev det til 20.770 gæster, 79 flere end året før. Tidligere på sæsonen havde Jørn Erik Schreiner ellers håbet på et par tusinde mere, men i betragtning af det dårlige augustvejr var han godt tilfreds med sæsonen. Hvis man ville nyde Klods Hans i tørvejr, kunne man dette år også købe forestillingen på video og tage den med hjem.

 

Tilmelding nyhedsbrev