Fyrtøjet (1968)

Opført på friluftsscenen i Den Fynske Landsby i sommeren 1968.

Om forestillingen:
Med forestillingen "Fyrtøjet" i 1968 var der nok at tage fat på. Der var dengang tale om de hidtil største og mest avancerede kulisser med det berømte hule træ, eventyrslot samt meget mere. Dertil kom, at der foran scenen blev lavet en orkestergrav, hvor 10 musikere fra Odense Skoleorkester kunne spille.

40 unge mennesker medvirkede i forestillingen, og hovedrollen som soldaten blev spillet af den 12-årige Peter Bjerg, der var headhuntet fra København, hvor han gik på teaterskole og havde medvirket i forestillinger på ABC-teatret.

Premieren den 7. juli forløb til UG. Anmelderne skrev, at det var "mageløst dygtigt gjort" af Klaus Pagh, Finn Nielsen og Freddy Albeck; de havde fået det hele til at fungere som en fasttømret helhed. Især Finn Nielsen kunne "notere sig selv for et mesterstykke", og "Freddy Albeck er H.C. Andersen. Hans gengivelse af teksten og den samtidige mimiske gengivelse af eventyrets farverige figurer i dramatiske, muntre og festlige optrin smelter på magisk måde sammen til en helhed, som må være helt i H.C. Andersens egen tanke og sind".

Sommeren 1968 havde mange varme dage, mens aftnerne var kølige. Et særligt initiativ med en feriefest med konkurrencer for børnene i løbet af spilleperioden havde besøg af næsten 1500 mennesker, og de første 300 børn fik gratis is. En af konkurrencerne dette år var fremstilling af hunde, og der var præmien kontant – 200 kr.

Da sæsonen sluttede den 10. august kunne man konstatere, at over 21.000 havde set forestillingen.

Medvirkende:
Soldaten: Peter Bjerg
Prinsessen: Maj Britt Eilsøe Hansen
Kongen: Jan Petersen
Dronningen: Vibeke Arensbak
Hexen: Birgitte Arensbak
samt en masse andre skønne børn og unge.

Tilmelding nyhedsbrev