Verdenspremiere i Landsbyen
H.C. Andersen Festspillene fortsatte med at prøve nye eventyr af i 2004. Tommelise var således en premiere hos Festspillene, og Erik Bent Svendlund måtte igen skrive et manuskript helt fra bunden - om den unge Tommelises rejse gennem dyrenes verden.
Eventyret gav særlige udfordringer for Michael Salling, der igen leverede musikken, for hvordan lyder en muldvarp eller en oldenborre? Et orkester på 10 mand under ledelse af Jacob Buus Jacobsen klarede denne udfordring. Kostumier Karin Hansen blev sat på en prøve med op mod 200 dyredragter, der skulle laves til forstillingen, og Line Pedersen og Peter Friis koreograferede. Vibeke Feldt var Scenograf, og Mette Marstrand Rasmussen indstuderede sange og kor. Rikke Friis Skov var forestillingsleder, Peter Heinicke stod for lyden, og Brian Karkov Hemme var atter "onkel" og havde praktiske opgaver bag scenen med de mange frivillige forældre.
Bag Festspillene havde Ulla Lund overtaget den vigtige position som sekretariatschef, og Bente Fugl var blevet økonomichef.
Prøveperioden var stærkt plaget af regn, så børnene ofte mere havde lignet druknede mus end tylklædte eventyrfigurer, som Jyllands-Posten skrev. Det havde ifølge Carsten Friis flere gange været på kanten af, hvad man kunne byde børnene, som jo ikke kunne rende drivvåde rundt i timevis. Men de havde taget det med ”fantastisk humør. Så det skal nok blive et brag af en forestilling.” Han roste i øvrigt, at børnene var velopdragne og let faldt ind i
deres roller og den omgangstone, der var ved Festspillene.
Hvad man næppe opdagede på scenen, var et ret kaotisk forløb op til premieren. Kostumier Karin Hansen tog dagen før dagen Tommelises kjole med hjem for at sy den om, men der gik ild i systuen, så kjolen brændte. Derfor måtte man i al hast få Nyborg Voldspil til at sy en helt ny kjole på selve premieredagen.
Da Kongeskibet Dannebrog den sommer anløb Odense, var det naturligvis Tommelise, der overrakte kronprinsesse Mary den opbligatoriske buket blomster.