Klods Hans (2009)

Opført på friluftsscenen i Den Fynske Landsby fra den 22. juli til 15. august 2009.

Om forestillingen:
Til den 45. sæson i Landsbyen i 2009 opførte H.C. Andersen Festspillene Klods Hans.

Soldaten fra 2008, Magnus Lau Ovesen, havde igen fået hovedrollen, nu altså som Klods Hans. Kongen var igen Jonas Grundtvig – om end en anden konge – mens hans Dronning var Pernille Skovgaard Kristensen. Prinsessens rolle var fordelt på tre piger – som henholdsvis syvårig (Victoria Brauer-Christensen), tiårig (Katrine Andersen) og som ung (og giftemoden) pige (Katinka Harborg Jørgensen). Maria Corydon Smith var Narrekone, og til de mange navngivne roller føjede sig en lang række lakajer, elverpiger, soldater, malkepiger, arbejdere og mange andre.

Ganske få minutter før premieren aflagde Fyens Stiftstidende besøg bag scenen på Klods Hans og overværede Carsten Friis' peptalk til de unge skuespillere, som først og fremmest skulle glæde sig over at være med til et godt skuespil: "Klods Hans, der tager røven på de selvfede, er jo bonderøven, der med fornuft og ærlighed får prinsessen og det halve kongerige."

Til premieren den 22. juli viklede Klods Hans ikke bare Prinsessen, men alle tilskuere om sin lillefinger, skrev Marianne Koch. Alle lagde liv og sjæl i skuespillet, og musikken, scenografien og kostumerne vidnede om samme omhu som tidligere år. Sammen med de mange frivillige var der skabt en helstøbt, hyggelig sommeroplevelse, som alle kunne have glæde af at opleve.

Som det sig hør og bør i Klods Hans, medvirkede der ydermere en gedebuk – Rudolf – som spillede sin rolle helt efter bogen.

"Headhuntet som violinist" - Læs interviewet med én af Festspillenes allerførste musikere, Knud Erik Jørgensen, tidligere bratschist i Odense Symfoniorkester gennem 25 år.

Produktionen:
Manuskript: Erik Bent Svendlund
Instruktion og kunstnerisk leder: Carsten Friis
Koreografi: Line Friis Pedersen
Komponist og orkesterindstudering: Michael Salling
Sang- og korindstudering: Mette Marstrand Rasmussen
Kostumier: Karin Hansen
Scenografi: Alice Mikkelsen

Forestillingen blev set af 18.473 tilskuere.

Tilmelding nyhedsbrev