Tommelise (2011)

Opført på friluftsscenen i Den Fynske Landsby fra den 20. juli til 13. august 2011.

Om forestillingen:
H.C. Andersens uudtømmelige fantasi bragte i 2011 børnene på en farlig og spændende rejse i underverdenen blandt oldenborrer, edderkopper og alskens kryb, men det er den lille Tommelise, der fødes i en tulipan, det hele handler om.

Den barnløse bondekone ønsker sig så inderligt et barn, at hun vil gøre alt for at få et. En dag tager heksen fra troldeskoven kontakt til hende og giver hende det gode råd at plante et korn, og så bare tro på at miraklet kan ske.

Men i et uagtsomt øjeblik glemmer den gode bondekone at holde øje med Tommelise, som herefter går på opdagelse i skoven. Her møder hun de mærkeligste skabninger, der alle bliver så betagede af den kønne, lille pige, at de vil giftes med hende – både Oldenborren, Skrubtudsen og Muldvarpen.

Tommelise bliver skræmt og bange, for hun har hverken lyst til at blive fru Oldenborre eller fru Muldvarp, og derfor flygter hun fra de kolde og mugne jordhuler op i skoven, hvor der er sol og luft – og heldigvis også smukke, venlige sommerfugle.

Får sommerfuglene hjulpet Tommelise, så den selvglade muldvarp ikke kan gifte sig med hende? Svaret fik publikum i den herlige og festlige eventyrmusical, som både indeholdt spænding, flotte danseoptrin, god musik og ca. 80 børn og unge, som gav en eventyrlig oplevelse på amfiscenen i Den Fynske Landsby fra den 20. juli til den 13. august 2011.

"Tradition og fornyelse er opskriften på succes" - Læs interview med H.C. Andersen Spillenes formand Rune Kallager.

Produktionen:
Manuskript: Erik Bent Svendlund
Instruktion og kunstnerisk leder: Carsten Friis
Koreografi: Line Friis Pedersen
Komponist og orkesterindstudering: Michael Salling
Sang- og korindstudering: Mette Marstrand Rasmussen
Kostumier: Karin Hansen
Scenografi: Alice Mikkelsen

Forestillingen blev set af 17.684 tilskuere.

Tilmelding nyhedsbrev