Svinedrengen (1969)

Opført på friluftsscenen i Den Fynske Landsby i sommeren 1969.

Om forestillingen:
Den femte H.C. Andersen Festival var ligesom i debutsæsonen Svinedrengen, da den første sæson havde haft et lille publikum på grund af vejret. Svinedrengen egnede sig desuden særlig godt for den mimiske optræden.

I alt medvirkede 50 børn i alderen 5-17 år, hvilket var ny rekord, og anmelderne roste forestillingen, som var "net og nydelig".

Dette års scenografi blev dog desværre hen over natten plaget af nogle ubudne gæster, som bl.a. ødelagde det opbyggede eventyrslot. Det lykkedes at udbedre skaderne, og man valgte ikke at anmelde hærværket til politiet, da man mente, at det var drengestreger.

I 1969 rykkede Festspillene desuden ud og deltog i forskellige arrangementer rundt omkring. Typisk deltog skuespillerne i deres kostumer i for eksempel optog, som bl.a. fandt sted i Haarby i forbindelse med byens legendariske "Giraf-fest". Danmarks Radios sommerferiebus gæstede ligeledes Egeskov Slot, hvor Svinedrengen blev opført for rullende kameraer.

De særlige børnedage med konkurrencer blev desuden atter afholdt; dette år som en en grisefest, hvor børnene skulle lave deres egen gris. Den 5. august var der 1.227 børn fra fynske børnehaver på besøg, og de var ifølge aviserne musestille under hele forestillingen.

Begunstiget af en varm sommer nåede i alt 24.000 at opleve "Svinedrengen".

Produktionen:
Kejseren: Allan Fellow Sørensen
Prinsessen: Vibeke Arensbak
Prinsen: Peter Grand Larsen
Overhofmesterinden: Connie Koch Rasmussen
Narren: Christian Arensbak og Ole Just
samt en masse andre skønne børn og unge.

Tilmelding nyhedsbrev