Lille Claus og Store Claus (2018)

Denne sommer var det syvende gang, H.C. Andersen Festspillene opførte Lille Claus og Store Claus i Den Fynske Landsby. Forestillingen har været opført i 1977, 1982, 1987, 1994, 1999 og 2007, men selvom det efterhånden er en velkendt forestilling, er der alligevel sket ændringer undervejs.

For eksempel har musikken udviklet sig og er blevet nyskrevet flere gange.

"Musik skal der til" - Læs interview med Børge Wagner, komponist fra 1977 til 1998, om Festspillenes musikalske historie, der ét år bestod af at få et orkester med tre blokfløjter, to violiner og en trompet til at spille Den Fynske Landsby op, men med årene er blevet både standardiseret og professionaliseret, og som i dag som fast tradition har en lille dirigent til at holde styr på tropperne.

Om forestillingen:

Lille Claus og Store Claus er en både barsk og dramatisk historie med en morale, der beretter om grådighed, griskhed og hævntørst.

H.C. Andersen fortæller med en blanding af humor og løftet pegefinger om de to brødre, der begge jager rigdom og undervejs slår ihjel for at opnå dette.

Carsten Friis er instruktør på forestillingen, og det øvrige kunstneriske team er Line Friis Pedersen (koreografi), Mette Marstand (kor) og Julie Elbrønd Strange (musik). 

Forestillingen spillede i Den Fynske Landsby i perioden fra den 18. juli til den 11. august. 

Tilmelding nyhedsbrev